当前位置: 首页 >> 实训教学 >> 电子实训 >> 正文

《电子实习B》课程简介

编辑:詹雯    [发布时间]:2019-03-20    [浏览次数]:

课程英文名

Electronic Practice B

课程代码

Y0806X02

总学时

理论学时

实验/实践学时

先修课程

适用专业

工科非电类专业:机电、测控、机械、工业、安全、计算机、功能、材料、环境、质量、力学、能源、应物、声学

内容简介

(中文)

一、课程地位

《电子实习B》是面向全校工科非电类专业学生开设的基础性公共实践课程。其目的是通过电子实习,使学生接触生产实际,了解并初步掌握一般电子制作安装、调试的基本技能与方法,为学生后续学习其它相关课程、毕业后从事实际工作奠定初步的基础。

二、课程目标

1. 熟练掌握电子制作的基本技能

2. 能运用电子EDA软件进行简单电路的绘制及仿真

3. 通过电子实物制作,培养学生工程实践能力及团队协作精神

三、主要内容

1、基本技能的实训

2电路原理图的绘制及仿真实训

3、项目化实训,允许学生自主选择或自主设计实训项目

内容简介

(英文)

一、Curriculum status

Electronic Practice B is a basic public practical   course for non-electricity students. Through electronic practice, students   would contact the production practice and learn the basic skills of installation   and debugging of general electronic products. The course helps students lay a   preliminary foundation for learning other related courses and engaging in practical   work after graduation.

二、Curriculum   objectives

1. Proficiency in basic skills of   electronic production.

2. Ability to use electronic EDA software for simple circuit drawing   and simulation.

3. Training students’ engineering   practical ability and team-working by electronic production.

三、Curriculum   contents

1. Basic skills of practice training

2. Circuit drawing and simulation training

3. Project-oriented training, students are permitted to choose   existing projects or design personalized products.

执笔人

朱朝霞